När du nu skapar grafisk konst och har kunskaper gällande grafisk formgivning, så kan du göra precis som oss här på Aquagraphics. Vi säljer våra bilder som posters eller till de som vill använda dem som foton till websidor samt reklamutskick och annonser. För att bli den som syns på nätet med dina alster kommer du då inte bara kunna göra som Devianart, och skapa en hemsida där massor av personer besöker dig. Så känd är du inte i början. De har jobbat hårt på att bli kända och har enorma kunskaper inom grafisk design och bildkonst. Här handlar det om att du naturligtvis behöver en hemsida att länka till, men att du måste komma ut på andra sätt utan att för den sakens skull betala för mycket.

I det fallet kommer det finnas många bra virtuella platser online för detta. Många av dem kommer också vara gratis. Nedan kan du se ett antal alternativ du har när du vill komma ut med din grafiska konst på nätet, såväl som med dina professionella och grafiskt formgivna foton och bilder.

  • Det virtuella galleriet: Idag kommer det finnas många virtuella gallerier på nätet. De flesta av dessa kommer att ta ut en avgift för att få ställa ut, eller så kommer de att ta en viss procentuell del av det du säljer för genom deras virtuella galleri. Det du ska tänka på är att det faktiskt kan vara värt att välja det som är ett lite dyrare alternativ. Detta med anledning av att de för det mesta är mera kända, kommer högre i sökresultaten samt att de redan har massor av besökare.
  • Platser med bilder för nätet: I detta fall är det alla de platser som har det som kallas för stock photos. Detta är stora databaser med bilder för alla de som vill finna relevanta bilder till texterna på sina hemsidor. Här finns det de som är gratis att ladda hem bilder på, men det finns även de som du kan sälja dem på. Även i detta fall kommer du naturligtvis att få avstå från en del av summan då själva hemsidan du publicerar dina alster på vill ha en viss procent.
  • Använda köp och säljmarknader: Som ett sista alternativ kan du som har det som är lite unikt, annorlunda eller som står ut använda dig av köp och säljmarknader. Här kommer du naturligtvis att vara den som får fotografera dina bilder. Det bästa du kan göra här är att rama in dem första eller skapa posters av dem. Har du det som folk söker för att placera på sina väggar, kan du faktiskt få riktigt bra betalt genom att använda detta sätt att sälja.

Det finns heller ingen anledning att vara osynlig i verkligheten

När det nu finns så mycket olika alternativ till försäljning av det du kallar konst, grafisk formgivning och redigerade foton så kommer detta inte alls betyda att du ska bortse från det verkliga livet. Detta alternativ kommer naturligtvis att passa bäst för dig som redan använder dig av köp och säljmarknader, men kan passa i alla lägen. Här finner du en plats att visa upp dina alster på, och sätter där kontaktinformation till de som kan vara intresserade. Exempel på platser i verkligheten är gallerier, bibliotek samt andra offentliga lokaler. I övrigt kan du naturligtvis sälja detta på fysiska marknader och torg.