När det handlar om att fånga bilder, så kommer detta inte alls att ligga inom området grafisk formgivning. Här handlar det helt enkelt om att vara en bra fotograf. Naturligtvis kommer du som vill kunna göra allt arbete på egen hand, vara den som har kunskaper även inom området grafisk design. Hur som helst handlar det här i första hand om din utrustning och dina kunskaper som fotograf. Är det sedan så att du ska arbeta inom samma område som oss, kommer du att vara den som måste vara en kunnig och säker dykare. Det hela börjar dock med att fotografera på land, då du behöver lära dig grunderna för att ta bra bilder du sedan kan förbättra eller manipulera.

Din utrustning gör dig till en bättre fotograf

Något som definitivt är sant, är att du kan bara vara en så bra fotograf som din utrustning tillåter. Ett exempel på detta är alla som tar sina bilder med mobiler och surfplattor. Här säger det sig självt att du inte kommer att klassas som en mästerfotograf. Dock är det helt klart så att dessa bilder idag håller en så hög kvalitet att det räcker mer än väl till det personliga digitala familjealbumet, eller för att skapa fina fysiska foton till fotoalbumet i bokhyllan. Här kan det dock vara mycket bra att ha kunskaperna inom bildhantering direkt i datorn, istället för att vara den som har en fotografs kunskaper, då detta bara skulle leda till att du inte använt din mobil för foton från början.

Vägen till att fotografera under vattnet

Att ta steget från att fotografera på land till att vara den som klarar av att fotografera under vattnet är mycket långt. Nu ska du inte ta detta på fel sätt. Här finns det billiga engångskameror du kan köpa som kan användas under vattnet. Naturligtvis är det samma sak här, att du kan tycka detta är spännande och räcker för det personliga minnet av en snorkling på Krabi i södra Thailand. Hur som helst brukar de som fotograferar under vattnet både vara professionella fotografer samt kunniga dykare. De flesta kommer också vara de som jobbar professionellt som vi inom detta område. Det betyder i klartext att de gör detta som yrke där det antingen redan finns en beställning eller att de ska tillverka bakgrundsbilder eller posters av deras foton.